Minns ni kakan jag bakade med earl grey te? Den blev så otroligt god, så nu ville jag testa ett annat te och se hur det blev. Alltså teet ger en så fantastiskt god smak till kakan och den här gången använde jag chai te som har kryddiga smaker. Testa om du gillar te!

Do you remember the cake I baked with Earl Grey tea? It got so incredibly good, so now I wanted to try another tea and see how it got. The tea gives such an incredibly good taste to the cake and this time I used chai tea that has spicy flavors. Try if you like tea!


Grön Chai Tekaka

75 g smör, mjukt
1 dl socker
2 msk kokosblomsirap
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl vatten + 2,5 tsk grönt chai löste

Börja med att koka upp 3/4 dl vatten och ha i 2,5 tsk löste. 
Vispa smör, socker och sirap. Vispa i ett ägg i taget. Blanda i mjöl, bakpulver och 0,5 dl te. Blanda även i tebladen i smeten. Häll smeten i en smord och mjölad bakform. Grädda kakan i 175 C i ca 35 minuter. 


Green Chai Tea Cake

75 g butter, soft
1 dl sugar
2 tbsp coconut blossom syrup
2 eggs
2 dl wheat flour
1 tsp baking powder
3/4 dl water + 2 tsp green chai loose tea

Start by boiling 3/4 dl of water and add in 2,5 teaspoons of loose tea.
Whisk butter, sugar and syrup. Beat in one egg at a time. Mix in flour, baking powder and 0.5 dl tea. Also mix in the tea leaves in the batter. Pour the batter into a greased and floured baking pan. Bake the cake at 175 C for about 35 minutes.